Pàgines

18 de nov. 2013

Bundt cake de vainilla i nata

Dia 15 de novembre, a part de ser sant Albert, també va ser el dia mundial del Bundt Cake.

Però… què és un Bundt Cake?

Els Bundts Cakes són un tipus de coques típiques dels Estats Units. Són denses i compactes i solen ser enfornades amb un motllo molt característic amb unes formes molt especials i un forat en mig que fa de xemeneia perquè ajudi a que l’aire es reparteixi millor durant el moment d’enfornar-lo.






Avui volia compartir la recepta de Bundt Cake que més m’agrada, el Bundt Cake de vainilla i nata o Whipped Cream and Vanilla Bundt Cake. La recepta és del Rincón de Bea un bloc que m’agrada molt i vos recoman.


INGREDIENTS (per a un motllo gros).

- 200gr. de farina normal.
- 50gr. de farina de blat de moro (Maicena).
- 2 cullerades de llevat químic (tipus Royal, Canari…).
- 3/4 de culleradeta* de sal.
- 285ml. de nata líquida per muntar (ha d’estar molt freda).
- 3 ous XL.
- 200gr. de sucre.
- 2 culleradetes* d’extracte de vainilla.

* Hem de saber que aquestes són mides d’Estats Units on utilitzen unes cullereres amb les mesures específiques. Vos deix l’equivalència en grams encara que intentaré explicar-vos un poquet més sobre aquestes culleres en una propera entrada.




COM HO FEIM?

1. Encalentim el forn a 175º.
2. Preparam bé el motllo escampant molt bé un poc de mantega per tots els racons.
3. Tamisam les dues farines amb el llevat químic i la sal.
4. En un altre bol muntam la nata líquida. Convé que tant el bol com la nata estiguin molt freds, per això els podem ficar uns minuts als congelador.
5. A part, batem els ous i anam afegim el sucre a poc a poc, tenint cura que es disolgui molt bé. Els ous han de dupliucar el seu volum i ha de quedar una pasta blanquinosa i escumosa. Al final afegirem l’extracte de vainilla.
6. Ara ja podem mesclar les farines que tenim reservades a la mescla dels ous. Això ho farem en tres pics, per tenir cura que no queden restes. En tenir-ho llest podem afegir la nata muntada, també en tres pics.
7. Una vegada tenguem la mescla llesta la podem abocar al motllo. Ens assegurarem que la pasta hagi entrat a tots els racons del motllo fent moviments horitzontals o pegant copets damunt la taula.
8. Enfornarem durant uns 35-45 minuts fins que estigui cuit. Recordau que sempre el podeu picar amb un escuradents, si surt net significarà que està llest.
9. Deixarem refredar durant 10 minuts damunt una reixeta. Just després dels 10 minuts l’hem de girar i el deixarem refredar.

Normalment els Bundt Cakes solen dur una cobertura per damunt, però trob que aquest és tant gustós que no li fa cap falta. Aquest Bundt Cake m’agrada molt tot sol, només acompanyat amb un cafè per berenar.


Si voleu saber més sobre els Bundt Cakes vos deix els següents enllaços:


- Història dels Bundt Cakes: http://wholekitchen.es/bundt-cakes-historia/


- Com preparar un motllo de Bundt Cake: http://webosfritos.es/2013/10/molde-jubilee-de-nordic-ware/


- Article molt complet per saber com fer un Bundt Cake: http://www.elrincondebea.com/2010/12/¿como-se-hace-un-bundt-cake.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada