Pàgines

12 de març 2014

Tassonets de tiramisú per a tots els gustos

Avui vos duc una recepta clàssica de la cuina italiana, el tiramisú en dues versions: una amb cafè i l'altra amb cacau per als que no els agrada el cafè. Així que esper que tasteu la que més vos agradi.

IMG_2366
(Els tassonets baixets són de cafè i els alts de xocolata).



Imagín que, ben igual que passa amb totes les receptes, hi haurà moltíssimes receptes diferents per fer tiramisú, i sempre hi haurà gent que discutirà si la seva recepta és l'original. Jo no sé si aquesta és la recepta típica del tiramisú, només sé que és boníssima, fàcil de fer i que sap a tiramisú.

La recepta, encara que un poc adaptada, fa molt de temps que la faig i la vaig treure del bloc Cocinando con Manucatman. L'autor d'aquest bloc (que vos ho recoman 100%!) és un menescal d'aquí, de Mallorca. 

Aquesta recepta la podeu fer tant en format normal de pastís o com jo vos la mostr avui, en tassonets. A mi m'agrada molt la presentació en tassonets ja que se veuen les capes, queda molt atractiu visualment i es serveixen porcions individuals ja llestes per a cada convidat.

Aquí vos deix la recepta:

INGREDIENTS (surten 6 tassonets de iogurt, com els que veis a les imatges. La recepta original duu el doble de quantitats i també diu que és per a 6 persones, encara que jo ho trob massa quantitat).
- 1 tassa del vostre cafè preferit i/o 1 tassa de llet amb cacau en pols, tipus Colacao.
- 1 blanc d'ou.
- 2 vermells d'ou.
- 50gr de sucre.
- 200gr de formatge mascarpone.
- Bescuits tipus "soletilla" jo vos recoman que poseu la quantitat que vosaltres trobeu.
- Cacau en pols (aquí utilizarem cacau bo, tipus Valor, no ens servirà tipus Colacao).
- Licor Amaretto (Opcional).

COM HO FEIM?
1. Preparam una tassa del nostre cafè preferit o de llet amb cacau en pols i ho deixam refredar mentres preparam la resta d'ingredients. Jo sempre he preparat cafè normal però aquest darrer pic no en tenia, tenia càpsules de cafè amb llet i ho vaig fer amb aquest i va sortir boníssim.
2. Pujam el blanc d'ou en un bol i ho reservam a la gelera perquè no es baixi.
3. Batem els vermell d'ou amb el sucre, fins aconseguir una massa blanquinosa i que hagi pujat el seu volum.
4. Un pic ho tenim, afegim el formatge mascarpone a poc a poc. Hem de seguir mesclant, encara que a una velocitat més baixa.
5. Ara mesclarem la mescla que tenim amb el blanc d'ou utilitzant una espàtula perquè no es baixi el blanc d'ou.

COM HO MUNTAM?
1. Banyam els bescuits dins el cafè (podem afegir  un poc de licor) o la llet amb cacau  i col.locam una capa a la base dels tassonets.
2. Ficam la pasta de mascarpone dins una mànega pastissera i posam una capa damunt l'anterior (així vos serà més fàcil i net, però pensau que sempre ho podeu fer amb un cullera petita).
3.Tirarem un poquet de cacau en pols per damunt la darrera capa. Ho podem fer amb un sedàs perquè no quedin grums.
4. Repetirem el procés fins omplir els tassonets.
5. Ho deixarem a la gelera un mínim de 3 hores.

Bon profit!!

IMG_2327

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada