Pàgines

4 d’abr. 2014

Tartaleta o cassoleta de xocolata farcida de crema de xocolata blanca i mascarpone amb maduixes

És temps de maduixes així que vo duc una recepta amb aquesta fruita que heu de tastar: una tartaleta o cassoleta de xocolata farcida de crema de xocolata blanca i mascarpone amb maduixes.

IMG_1953



Com vos deia ahir per Facebook i per Instagram hem tengut problemes amb les fotos. Com les vàrem fer el vespre amb mala llum no es veuen massa bé, hem provat amb diferents ordinadors i n'hi ha que es veuen millor i n'hi ha que pitjor... així que ens disculpareu però no ens podíem guardar més aquesta recepta... L'heu de fer tot d'una!! És un dels millors pastissos que he tastat! I si trobau que es veuen molt malament ens ho deis i... quin remei... tornarem a repetir la recepta! :DD

Sé que "tartaleta" no és la paraula adequada en llengua catalana, la correcta és "cassoleta", però al manco, aquí a Mallorca no ho utilitzam mai, així que per no embullar a ningú utilitz les dues.

Aquest pastís s'elabora en dues parts: primer la cassoleta o la tartaleta de xocolata i després la crema i al final ho decorarem amb maduixes o gerds (frambuesas) com a la recepta original, que torna a ser del bloc de La receta de la felicidad.

INGREDIENTS  (per a un motllo de 15cm, vaig fer la meitat de la recepta original)

Per a la masa quebrada de xocolata:
- 100gr de farina normal o de rebosteria.
- 20gr de cacau en pols (tipus valor).
- 1 pessic de sal.
- 40gr de sucre.
- 75gr de mantega molt freda tallada en quadradets.

Per al farcit de xocolata blanca i mascarpone:
- 200gr de xocolata blanca.
- 100ml de nata per a muntar.
- 50gr de mantega.
- 2 cullerades de formatge mascarpone (uns 100gr).

Per a la decoració:
- Maduixes o gerds (frambuesas).


COM HO FEIM?

Començam amb la tartaleta o cassoleta.
  1. Mesclam els ingredients secs: la farina, el cacau i la sal.
  2. Afegim la mantega molt freda i tallada en quadradets.
  3. Unim la mantega als ingredients secs molt ràpid perquè no es fongui la matega i així ens quedi cruixent. Hem d'aconseguir unes miques de la mida dels pèssols i ens han de quedar trossets de mantega. *Amb Thermomix: ficam tots els ingredients i posam v.6, 10 segons.
  4. Ho ficarem a la gelera un parell d'hores perquè torni fort.
  5. Un pic tenguem la pasta forta la ficarem entre dos papers de forn i l'aprimarem amb un aprimador. Deixarem un gruix de 0,5cm.
  6. Posarem la pasta damunt un motllo i amb els dits farem que quedi ben col·locada. Retallarem l'excés de pasta amb un ganivet o passant l'aprimador per damunt. 
  7. Cobrirem aquesta pasta amb paper d'enfornar tallat a mida i amb llegums o un pes damunt perquè no s'infli. 
  8. Encalentirem el forn a 170º i mentres podem dur el motllo amb la pasta al congelador. Això es fa perquè no perdi la forma però jo no ho vaig fer i em va anar bé.
  9. Enfornarem durant 15 minuts amb pes a damunt. Passat aquests 15 minuts llevarem el pes (les llegums i el paper de forn) i ho enfornarem 10 minuts més.
  10. Ho treurem del forn i ho deixarem refredar abans de treure-ho del motllo i anat alerta que no es rompi.
Preparam la crema de xocolata blanca i mascarpone.
  1. Posam al foc la nata fins que arribi a bullir. 
  2. Quan bulli ho llevam del foc i afegim la xocolata en trossets i la mantega. 
  3. Mesclam fins que estigui tot desfet.
  4. Ara afegirem el mascarpone a temperatura ambient i tornarem a mesclar fins que tot estigui ben integrat.
  5. Ho abocarem a la tartaleta o cassoleta i ho ficarem a la gelera perquè refredi. (Es pot menjar a les dues hores que ja estarà fort però és més bona menjada el dia següent).
  6. En el moment de consumir ho decorarem amb maduixes o gerds.
IMG_1948

És boníssima així que ja podeu anar a comprar mascarpone i maduixes!
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada