Els cupcakes no m’agraden. Bé, mentida! Les magdalenes sí que m’agraden, el que no m’agrada són aquestes cobertures fetes bàsicament de mantega, sucre i qualque altre ingredient per donar-li gust.
Però em feia moltes ganes fer magdalenes i també qualque recepta de Nadal així que vaig pensar en uns cupcakes de torrò que havia vist al llibre de Objetivo: cupcake perfecto però estava clar que no anava a fer la buttercream de torrò (mantega + sucre + torró en pasta).
A més, la recepta de les magdalenes també duia torró en pasta (es refereix a aquesta, però no en tenia. Així que em vaig recordar que al super hi havia d’aquesta altra, però no en quedava. Així que vaig dir: I si la faig jo??? Durant una estona vaig estar pensant com fer-la i al final vaig pensar: No pot ser tan difícil!!! Així que vaig dir: i si li fic torró de veres? Bona idea! Però com? Estava clar que el torrò havia de quedar integrat el màxim possible dins la massa així que vaig decidir diluir-lo amb la llet i aquesta va ser la solució.
Varen sortir unes magdalenes super esponjoses amb qualque trosset d’ametlla i amb un gustet de torró… boníssim!!!
Bé, després de tot el rollo que vos he amollat vos deix amb la recepta.
INGREDIENTS (em varen sortir 24 mini magdalenes i 12 normals).
- 115gr de mantega a temperatura ambient.
- 220gr de sucre blanc normal.
- 3 ous.
- 220gr de farina fluixa o normal.
- 1 culleradeta i 1/2 de llevat en pols.
- 120ml de llet.
- 60gr de torro de Xixona (torró del fluix, si voleu que tengui més gust de torró afegiu-ne més!).
COM HO FEIM?
1. Encalentim el forn a 180 graus amb foc a dalt i a baix.
2. Batem la mantega amb el sucre fins que estiguin ben integrats i tenguem una mescla blanquinosa i esponjosa.
3. Afegim els ous d’un en un i ens asseguram que quedin ben mesclats amb la pasta.
4. Passam per un sedàs la farina i el llevat perquè no ens quedin grums.
5. Incorporam la farina i el llevat a la pasta que tenim. Pensau que hem de batre mes fluix perquè no hi hagi farina per tot!
6. Ficam el torró dins la llet i mesclam molt bé per arribar a fondre’l.
7. Un pic tenim ben diluit el torró dins la llet ho afegim a la pasta i tornam a mesclar molt bé.
8. Posam unes capsules en un motllo de magdalenes perquè no perdin la forma. Pensau omplir les capsules només 3/4 parts.
9. Enfornam les magdalenes uns 15-20 minuts o fins que les piquem amb un escuradents i aquest surti ben net.
10. Les deixarem refredar damunt una reixeta.
Aquestes magdalenes són boníssimes per berenar amb un cafè o xocolata calenta.
Animau-vos a fer-les ara que tenim torró o en acabar les festes, quan no sapiguem què fer amb el torró que ens ha sobrat!
Bon profit!
Xis
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada