Pàgines

16 de des. 2013

Pastís de crema pastissera

ca nostra, quan deman què volen que els faci de dolç no em deixen cap opció: volen crema pastissera sí o sí. Són super triats amb la xocolata i no volen ni sentir xerrar de nata, fruites o altres ingredients.

Això és un problema per una aficionada a la rebosteria que sempre vol provar de fer coses noves. Així que per innovar segurament veureu per aquí moltes receptes diferents amb aquest tipus de crema.

Per començar vos deix la recepta d’un pastís de crema pastissera molt ràpid i bo de fer. La recepta de la crema és de Pequerecetas i és la que més ens agrada.



INGREDIENTS (per a un motllo gros de 25cm)

Per a la base:
- Una placa de pasta de fulls.

Per a la crema:
- 4 vermells d'ou.
- 120gr de sucre en pols (jo li pos sucre normal i com es fon amb la calentor queda bé).
- 50gr de farina.
- 1/2 litre de llet.
- 1 beina de vainilla o sucre "avainillat".


COM HO FEIM?
1. Encalentim el forn a 180 graus.
2. Posam la llet al foc amb la beina de vainilla oberta o amb el sucre avainillat i ho encalentim.
3. En una olla mesclam els vermells d'ou amb la farina i el sucre. Quan ho tenguem ben mesclat afegirem a poc a poc la llet calenta remenant bé. 
4. Posarem aquesta mescla damunt foc fluix i sense deixar de remenar (si ho feim s'aferrarà tot d'una) esperarem a que torni espesa. 
5. Deixarem refredar un poc abans d'utilitzar-la.
6. Mentres col·locam la placa de pasta de fulls damunt el motllo (li posarem paper de cuina perquè no s'aferri), amb una forqueta ho foradarem per evitar que s'infli, i ho taparem amb paper d'alumini o paper de forn i li posarem un pes damunt (unes llegums seques, unes bolles de ceràmica...). Ho enfornarem durant uns 10 minuts.
7. Treurem el motllo del forn, llevarem el pes i el paper de damunt i abocarem la crema pastissera damunt la pasta de fulls que en cara no estarà cuita del tot.
8. Ho enfornarem uns altres 10 o 15 minuts o fins que la pasta de fulls estigui cuita. Ho deixarem refredar abans de menjar-ho.

Normalment ho menjam tal qual, però aquest dia, com que era per una celebració especial, vaig fer un cor amb xocolata i li vaig col·locar damunt.

Esper que vos agradi.

Xis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada