Pàgines

20 de gen. 2014

El primer pastís amb fondant i errades bàsiques amb el fondant

La veritat que el fondant mai no m'ha cridat l'atenció, no m'agrada gens el gust que té i pareix que jugues amb plastelina. Però he de reconèixer que els pastissos queden molt atractius visualment i agraden molt a la gent. Un dia vaig voler provar de fer un pastís amb fondant per veure com anava el tema i he de dir que d'ençà, ja n'he fet un parell. 

Havia pensat penjar al bloc només els pastissos que m'havien quedat millor, però també he volgut posar els "fracasos" ja que pot ser divertit i en podem aprendre tots de les errades.

Abans de començar he de dir que mai no he fet un curs de fondant, tot el que he après ha estat llegint pàgines web especialitzades, mirant vídeos online i provant i equivocant-me molt.

El primer pastís el vaig fer amb la meva germana. Ella tenia un aniversari i volia dur un pastís i jo tenia per casa un paquet petit de fondant blanc de només 250gr que havia comprat per provar-ho qualque dia. Quan ja teníem enfornat un Brownie de galetes oreo vàrem dir: i si el decoram amb fondant? Encara que no teníem ni idea de com fer-ho vàrem decidir provar-ho ja que si sortia malament sempre ho podríem llevar.



Com el pastís era per un aficionat al triatló varem decidir fer un pòdium (que per cert, el vàrem fer al revés jeje). Com teníem molt poc fondant vàrem fer l'interior del pòdium de magdalenes esmicolades mesclades amb formatge en crema i les vàrem forrar amb fondant.



Desprès vàrem tenyir part del fondant amb colorant groc i negre per fer les lletres, els números i les bolletes. La vàrem acabar de decorar amb uns Playmobils que representaven els diferents esports del triatló.

Com veureu a la foto, vàrem fer mil errades, però vàrem aprendre a decorar una tarta amb fondant i vàrem passar una bona estona. 

Ara m'agradaria recollir les errades més bàsiques que vàrem cometre:
- Abans de començar s'ha de tenir fondant suficient per cobrir el pastís i fer les decoracions (millor si vos sobra ja que, ben guardat, sempre el podreu utilitzar).
- Si teniu colorants en gel no fa falta comprar fondant de colors. Només se recomana comprar-ne de color vermell, negre o de colors que es necessiti afegir molt de colorant per aconseguir el color que volem ja que si afegim molt de colorant canviarà la textura del fondant i s'aferrarà. 
- És important que la coca que utilitzem sigui lo més llisa possible. Nosaltres vàrem utilitzar un brownie (que està bé) però que duia galetes, cosa que feia que tengués moltes irregularitats i no es veiés gens llisa.
- Convé que tot allò que utilitzem per fer el pastís (la coca, farcits, cobertures...) pugui quedar a temperatura ambient i no necessiti refrigeració. Si ficam el pastís ja decorat amb el fondant dins la gelera, quan el tornem a treure es condensarà i quedarà brillant, amb gotes d'aigua com si suàs (ho podeu veure a la segona imatge). Això passa perquè esteim a una zona amb molta humitat. La gent ho soluciona de diferents maneres. Si vos interessa m'ho deis i vos ho puc explicar millor a un altre post. 
- També vos recoman tenir una idea de com voleu decorar el vostre pastís. Això vos estalviarà molt de temps perquè tendreu les coses clares i tendreu tot allò que necessitareu a mà. A més, podreu planificar-vos segons el temps que necessiteu.

La intenció d'aquesta entrada és fer-vos veure que fer un pastís decorat amb fondant és com jugar a plastelina. Només s'han de tenir quatre nocions bàsiques i llançar-vos a fer proves encara que sigui damunt una magdalena comprada ;D. Pensau que totes les errades que faceu són dolces i vos les podreu menjar! ;P

Si voleu que vos expliqui qualsevol cosa m'ho podeu dir i vos ajudaré (si puc!).

Fins aviat! 
Xis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada