Pàgines

3 de gen. 2014

Crema ràpida de torró

Un altra postre que sol fer per Nadal. Aquest és una crema boníssima i molt ràpida de fer (més encara si teniu Thermomix). Només heu de pensar que necessita estar un temps a la gelera abans de menjar-la. La recepta la vaig trobar a Webos Fritos ja fa uns anys i l'autora d'aquest bloc recomana congelar barres de torró per poder fer aquesta crema en qualsevol altre moment de l'any. Vos deixaré les dies maneres de fer-ho: amb Thermomix i sense. 



INGREDIENTS (La recepta original diu que és per a 6 persones, però jo vaig omplir 13 tassonets de vidre dels iogurts com els que podeu veureca les fotos. Així que vos recoman reduir la recepta a la meitat si en necessitau menys).

- 1L. de llet.
- 200ml de nata.
- 1 barra de torró fluix (tipus Xixona).
- 2 sobres de preparat per fer flam (es recomana que no duguin sucre).
- Sucre a gust. 


COM HO FEIM?

MANERA TRADICIONAL

1. Abocam un poc de llet a un tassó i desfeim els sobres de flam.
2. Posam la resta de la llet amb la nata dins una olla i ho encalentim.
3. Ficam el torró a trossets dins la llet i remanam tot el temps perquè no s'aferri.
4. Quan s'hagi fos el torró afegim el tassó de llet que tenim reservat amb el preparat de flam dissolt. 
5. Seguim remenant fins que arribi a bullir. 
6. Tastarem i afegirem sucre a gust (pensar que un pic es refredi serà més dolç!).
7. Ho abocarem dins tassonets, tasses, copes... (Jo ho sol ficar dins tassonets de vidre dels iogurts).
8. Ho ficarem a la gelera durant unes hores o millor d'un dia per l'altre. 


AMB LA THERMOMIX

1. Abocam la llet i la nata dins el tassó. 
2. Ho encalentim 7 min, 90 graus, v. 3. Al mateix temps anam ficant trossets de torró. 
3. En acabar, afegim els sobres de flam i mesclam uns segons a v. 6. 
4. Tornam a programar 7 min, 90 graus, v. 3. 
5. Tastarem i afegirem sucre a gust (pensar que un pic es refredi serà més dolç!). Tornarem a mesclar uns segons. 
6. Ho abocarem dins tassonets, tasses, copes... (Jo ho sol ficar dins tassonets de vidre dels iogurts).
7. Ho ficarem a la gelera durant unes hores o millor d'un dia per l'altre. 



Com vos he dit, amb aquesta recepta trob que surten moltes racions i pens que amb un tassó de vidre com els que venen amb els iogurts és més que suficient. 

Vos recoman que la faceu ja que surt boníssima i agrada a tothom!

Xis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada