21 de maig 2014

Galetes dels tres porquets

Avui, unes galetes fetes per a un nin de tres anys: Galetes dels tres porquets.
Hoy, unas galletas hechas para un niño de tres años: Galletas de los tres cerditos.

Galetes Porquets


Heu sentit xerrar de Pinterest? Pinterest és una xarxa social que et permet col·leccionar "pins" i ordenar-los en taulers (igual com el tauler de suro on penjavem fotos i pòsters quan erem petits). Els "pins" són imatges de coses que ens interessen i que a més, s'enllacen amb les pàgines web d'on es troben. Pegau una ullada al meu Pinterest i així serà més bo d'entendre: http://www.pinterest.com/xisca/.
Habéis oído hablar de Pinterest? Pinterest es una red social que permite coleccionar "pines" y ordenarlos en tableros (como los tableros donde colgábamos fotos y pósters cuando éramos pequeños). Los "pines" son imágenes de cosas que nos interesan y que además, se enlazan a páginas web donde se encuentran. Echad un vistazo a mi Pinterest y lo entenderéis mejor: http://www.pinterest.com/xisca/.


Per què vos con tot això del Pinterest? Idò perquè fa uns tres mesos que des de Pinterest em varen convidar a formar part d'un grup anomenat Pinfluencers, és a dir, els pineadors més actius d'Espanya (jo??? sí, estic molt enganxada hehehe). I aquí una al·lota va proposar fer un intercanvi de manualitats, però com a mi em van millor les coses dolces vàrem proposar, amb un altra al·lota que també li agrada molt el dolç, fer un intercanvi de galetes.
¿Por qué os cuento todo esto sobre Pinterest? Pues porque hace unos tres meses que desde Pinterest me invitaron a formar parte de un grupo llamado Pinfluencers, es decir, los pineadores más activos e España (sí, estoy muy enganchada jejeje). Una chica propuso hacer un intercambio de manualidades, pero como a otra chica y a mi nos iba mejor hacer cosas dulces decidimos hacer un intercambio de galletas.

Com que ella em va dir que té un nin de tres anys em vaig decidir per basar les meves galetes en un conte: Els tres porquets. Aquest conte agrada a tots els nins d'aquesta edat així que sabia que no fallaria. La intenció era decorar les galetes amb glassa reial, però és la meva assignatura pendent... Així que vaig decidir fer-les amb fondant ja que el tenc molt per mà i no tenia gaire temps per perdre.
Ella me contó que tiene un niño de tres años, así que me decidí hacer las galletas sobre un cuento: los tres cerditos. Este cuento gusta a todos los niños de esta edad, así que sabía que no fallaría. La intención era decorar las galletas con glasa real, pero... es mi asignatura pendiente... Así que al final decidí hacerlas con fondant, ya que estoy muy familiarizada con él y además, no disponía de mucho tiempo para entretenerme.

Els tres porquets collage

Com veis, vaig fer tres porquets amb tres cercles i tres casetes amb un tallador de caseta. El llop va ser el més complicat de fer ja que el vaig haver de donar forma a mà. Vaig acompanyar les galetes amb un mini conte dels tres porquets imprès que vaig trobar per la xarxa i un paquet petit de mini galetes sense decorar.
Como veis, hice los tres cerditos con tres círculos y las tres casitas con un cortador con forma de casita. El lobo fue más complicado ya que le tuve que dar forma a mano. Acompañé las galletas con un mini cuento impreso de los tres cerditos y un paquete pequeño de mini galletas sin decorar.

Three Little Houses

Les galetes les vaig fer seguint la recepta de Mensaje en una galleta, on l'anomenen "Galletas para decorar, la receta definitiva". Idò jo no sé si és que no vaig respectar massa els temps de refredar però es varen inflar, i no hi ha cosa que em molesti més que s'inflin les galetes que tallam amb un tallador i que se suposa que han de mantenir la forma. Això sí, de gust són boníssimes!!
Las galletas las hice siguiendo la receta de mensaje en una galleta, dónde la llaman "Galletas para decorar, la receta definitiva". Pues yo no sé si es que no respeté demasiado los tiempos para enfriar las galletas pero se inflaron, y no hay cosa que me moleste más que se inflen las galletas que corto con un cortador y que se supone que deben mantener la forma. Eso sí, ¡de gusto salen buenísimas!

INGREDIENTS
- 200 / 225gr de mantega.
- 150gr de sucre en pols.
- 1 ou petit.
- 1 o 2 cullerades d'extracte, aroma o essència de vainilla.
- 1/2 culleradeta de sal.
- 400gr / 420gr de farina fluixa o de rebosteria.

COM HO FEIM? (ho podem fer a mà o amb una batedora).
1. Batem un poc la mantega.
2. Afegim el sucre en pols i batem a velocitat baixa durant poc temps.
3. Afegim l'ou, la culleradeta de sal i l'essència, extracte o aroma triats.
4. Afegim la farina en dos pics, mesclant molt bé.
5. Un pic la tenguem ben mesclada i pastada farem una bolla i la ficarem una estona a la gelera perquè refredi.
6. Quan la pasta estigui freda, però que es pugui manipular, l'aprimarem amb l'aprimador. Jo deix un gruix de 6mm.
7. Tornam a refredar una bona estona.
8. Tallam les galetes amb un tallador.
9. Preencalentirem el forn a 180º, mentres tornarem a ficar les galetes dins la gelera.
10. Enfornam les galetes fins que comencin a posar-se daurades pels costats. (no vos puc indicar el temps ja que dependrà de cada forn, del gruix de les galetes, de lo grosses o petites que les faceu...).
11. Les traurem i les deixarem refredar damunt una reixeta.


Llop dels tres porquets


INGREDIENTES


- 200 / 225gr de mantequilla.
- 150gr de azúcar glas.
- 1 huevo pequeño.
- 1 o 2 cucharaditas de extracto, aroma o esencia de vainilla.
- 1/2 cucharadita de sal.
- 400 / 420gr de harina floja o de repostería.

¿CÓMO LO HACEMOS? (se puede hacer tanto a mano como en una batidora).

1. Batimos un poco la mantequilla.
2. Añadimos el azúcar glas y batir a velocidad baja durante poco tiempo.
3. Añadimos el huevo, la cucharadita de sal y la esencia, el extracto o el aroma elegido.
4. Añadimos la harina en dos veces y lo mezclamos todo muy bien.
5. Una vez que la tengamos bien mezclada y amasada haremos una bola y la meteremos un rato en la nevera para que se enfríe.
6. Cuando la masa esté fría, pero que se pueda manipular, la estiraremos con un rodillo (mejor si es de niveles).
7. Volvemos a enfriar la masa un rato.
8. Cortaremos las galletas con un cortador.
9. Precalentaremos el horno a 180º, mientras volvemos a meter las galletas ya cortadas en la nevera.
10. Hornearemos las galletas hasta que empiecen a dorarse por los lados. (No os puedo indicar el tiempo ya que ésto depende de cada horno, del grosor de las galletas, de lo grande o pequeñas que sean...).
11. Las sacaremos del horno y las dejaremos enfriar sobre una rejilla.

Galetes els tres porquets

Per acabar vos deix amb una foto que em va enviar na Sandra de Dulces Mimos quan va rebre el paquet. Em va dir que al seu nin li varen agradar tant que les va dur a mostrar a l'escola. Totes les nines anaven "revolucionades" perquè deien que eren galetes de "na Peppa Pig" hehehe.
Para terminar os dejo con una foto que me envió Sandra de Dulces Mimos cuando recibió el paquete. Me dijo que a su niño le gustaron tanto que se las llevó para que las vieran en el colegio. Todas las niñas estaban revolucionadas porque decían que eran galletas de "Peppa Pig" jejeje. 


Esper que vos agradin!
¡Espero que os gusten!
Xis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada