Un pastís per a celebrar el 32 aniversari d'un apassionat dels videojocs i especialment del Mario Bros.
Com que la idea era centrar-me en les decoracions, vaig decidir tornar a fer el mateix pastís que vaig fer amb el pastís dels Beatles: una coca de iogurt farcida de Nocilla.
El pastís consta de tres pisos:
- En primer pis trobam el pastís "de veres", una coca de iogurt farcida de Nocilla amb forma de canonada i coberta amb fondant verd per simular una de les típiques canonades del videojoc.
- El segon pis és un dummy (suro per a tartes) cobert amb fondant groc i un signe d'interrogació per simular uns dels blocs del joc.
- El darrer pis és un altre dummy (suro per a tartes) on es representen diferentes pantalles del videojoc.
- Damunt el pastís trobam una figura del Mario Bros feta amb fondant. Aquesta la va fer la meva germana mentres jo em vaig dedicar a fer tot el pastís.
Què volia aprendre quan vaig decidir fer aquest pastís?
- Trobar una marca de fondant que m'agradàs.
- Aprendre a estirar, aprimar i deixar ben llisa la capa base de fondant.
- Fer diverses formes i figures principalment en 2D.
- Cobrir una base quadrada.
- Esculpir un pastís per donar-li la forma que jo volia.
Quines dificultats vaig trobar?
- La calor, la humitat i el fondant no són gens amics... Pensant que ho vaig fer en ple mes de juliol vos podeu imaginar! El fondant s'aferrava per tot, era massa elàstic i s'arribava a rompre tot sol, es desferrava un pic ho tenia col·locat... Un desastre!
- Com no tenia uns coneixements mínims em va costar molt fer les coses bàsiques: aprimar bé les capes base per cobrir la tarta de fondant, ajustar bé el fondant a les formes dels pastissos...
- Quan volia tenyir el fondant ho vaig haver de fer en diferents moments perquè arribava un moment que no se podia manejar, l'havia de deixar "refredar" per tornar-lo a manipular.
- Vaig provar moltes marques de fondant i vaig descobrir que cap és millor que una altra; segons sigui la vostra manera de pastar, la calor que tenen les vostre mans, la humitat de l'ambient... vos anirà millor una marca o una altra. Jo al final vaig trobar la meva ;)
- Que per fer un bon pastís es necessita molta planificació: triar què volem fer tant de pastís com per a la decoració; fer el pastís, farcir-lo, cobrir-lo i fer les decoracions, és a dir, no es pot fer en un dia tot.
- Que cobrir un pastís quadrat és molt més difícil que cobrir-ne un de rodó.
- Que si feis feina amb el fondant damunt un "tapete" de plàstic no s'aferra i no necessitareu sucre en pols, farina de blat de moro (millor evitar-la ja que diuen que pot fermentar) o mantega vegetal per evitar que se vos aferri el fondant.
- Que és molt divertit esculpir un pastís! Provau-ho! Ahh!! i no tireu les restes! Podeu fer Cake Pops, Trifles...
Què vos recoman si voleu començar a aprendre a treballar el fondant?
- Que compreu diferentes marques de fondant i les proveu. Aprofitau que de la majoria de marques venen formats petits a bon preu, així trobareu la que millor s'adapta a les vostres necessitats i no vos farà tanta peressa gastar si no vos va bé.
- Que proveu damunt dummies (suros que imiten pastissos, aposta per a decorar) si el que voleu és practicar amb el fondant. Així no vos farà tanta peressa fer tot el procés (fer el pastís, refredar, farcir, cobrir...).
- El millor és comprar fondant blanc, marró, negre i vermell, els altres els podeu tenyir al vostre gust.
- Si necessitau tenyir fondant de color marró ho podeu fer amb... cacau en pols! El color marró és molt mal d'aconseguir però amb el cacau s'aconsegueix en un moment i a més, deixa una oloreta i un gustet a xocolata... mmmmm ;P
- Que vos animeu a fer proves, proves i més proves! I ja sabeu que si no vos surt a la primera... només són fallos dolços que vos podeu menjar! ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada